Blog

18. februára 2018

Garancia ceny a kvality? Prečítajte si, na čo je to dobré!

Skoro každý deň sa stretávame s nespokojnými zákazníkmi, ktorých nahnevalo neférové, alebo dokonca podvodné správanie stavebných firiem. Napríklad pri jednostrannom a neočakávanom navýšení ceny stavby.

Garancia ceny

Cena je vec, ktorá ľudí zaujíma najčastejšie. Je jednou z prvých vecí, na ktorú sa pýtajú. Samozrejme! Veď na výstavbu domu plánujú minúť nemalú sumu peňazí, ktorú si šetrili, alebo budú splácať takmer celý život. Práve preto dávame do pozornosti výber takej stavebnej firmy, ktorá vám vie a zmluvne aj zabezpečí garanciu ceny nehnuteľnosti, na ktorej sa písomne dohodnete. Na hľadaní takýchto spoločnosti si skutočne dajte záležať, to bude vec, ktorú nikdy neoľutujete.

Na trhu existujú seriózne stavebné firmy, ktoré vám na úvod pripravia konkrétnu konfiguráciu vášho budúceho domu s presnou cenovou kalkuláciou. Následne vám firma túto kalkuláciu písomne potvrdí a garantuje vám jej nemennosť po dobu 24 mesiacov. Nemusíte sa tak báť, že sa dohodnutá cena z ničoho nič zmení, len preto, lebo súkromná stavebná spoločnosť na niečo zabudla, alebo sa jej to jednoducho len tak hodí. Takúto garanciu ceny si môžu dovoliť len firmy s dobrým finančným zázemíma so silným postavením na trhu! Obráťte sa práve na ne.

Garancia kvality

Skontrolovať kvalitu výstavby rodinného domu nie je vždy jednoduché. Najmä vtedy, ak stavebník nemá objednaný stavebný dozor, ktorý na výstavbu dohliada. Aj tu je opäť dôležité, akú stavebnú spoločnosť si preto človek vyberie. Dodávatelia stavieb majú totiž mechanizmy, ako skontrolovať vlastnú stavebnú činnosť a je výsledok a následne jej výsledky predložiť klientovi v podobe protokolu. Pri moderných stavbách sa dajú totiž urobiť dve kontroly kvality. Prvý je tzv. blower door test, prostredníctvom ktorého zistíme, či má stavba tepelné úniky, alebo nie. Druhým testom je termovízia, ktorou sa dá zistiť kvalita zateplenia. Ak výsledky týchto testov spĺňajú určené hodnoty, rodinný dom bude schopný vygenerovať prebytky v prevádzkových nákladoch. To je určite dobrá správa pre každého majiteľa nehnuteľnosti! Preto odporúčame: pri výstavbe je jednou z vecí, na ktorú si treba dať pozor samotný technologický postup. Práve v tomto sa musí klient opäť spoľahnúť na stavebnú spoločnosť (samozrejme, ak nemá po ruke odborníka, ktorý mu na celý proces dohliada).

Každý dodávateľ stavby, teda stavebná spoločnosť, ktorá je férová a nemá čo skrývať, poskytne majiteľovi stavby výsledky spomínaných dvoch testov. Ak si chcete byť istý kvalitou, žiadajte si tieto testy a ich výsledky aj vy, sami!

 

Príďte sa s nami poradiť, zhodnotiť kvalitu našej práce a navštívte čo najskôr náš vzorový dom.

 Dom Snov môže už zajtra naštartovať novú fázu Vášho života.