Blog

8. decembra 2023

Virálny vianočný recept na stromčeky od Miriam

Na Vianoce nesmie chýbať štedro vyzdobený stromček, z ktorého sa teší celá rodina. Ale čo tak blízkych potešiť aj sladkými stromčekmi, ktoré si môžete spolu vychutnávať napríklad aj popri zdobení toho vianočného?

V predošlom blogu nám Miriam Kalisová povedala, ako na sladké plnené hrušky. Tentokrát si pre Vás pripravila virálny recept na stromčeky z lístkového cesta s orieškovo-čokoládovou plnkou. A opäť z toho vznikol zážitok – chuťový aj vizuálny.

Na stromčeky budete potrebovať:

  • 3 hrste nasekaných orechov, opražených na suchej panvičke
  • 2 pláty lístkového cesta
  • 1 žĺtok
  • orieškovo-čokoládovú nátierku

 

Takto si ich pripravíte:

Na lístkové cesto natrieme orieškovú nátierku a posypeme opraženými orieškami. Zakryjeme druhým plátom lístkového cesta a nakrájame na pásiky. Z každého pásika na špajli vytvoríme stromček a na plechu potrieme žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180-200°C asi 20 minút a na záver poprášime cukrom.

Pokiaľ sa vám lepšie pečie podľa videa, na našom facebooku nájdete krátky videopostup.

 

7 krokov k dokonalým Vianociam

Popri pečení Miriam stihla aj rýchlu prehliadku vzorového domu STILO ABSOLUT pri jazere Vojka s pánom Mikulášom Stanom. V živom vysielaní sa spolu rozprávali o projekte DOM SNOV a diváci mohli virtuálne nahliadnuť do vnútra domu. Okrem toho Miriam prezradila aj svojich 7 krokov, ktoré pri pečení dodržiava, aby vyšli recepty vždy na jednotku, a pán Stano jej zasa rozpovedal 7 krokov, ktoré je potrebné zvážiť pri výbere vlastného domu snov. Pohodlne sa usaďťe a pozrite si celý záznam.